British Museum’dan William Turner NFT’leri

British Museum, NFT satışlarına İngiliz ressam Joseph Mallord William Turner’ın eserleriyle devam ediyor. Müze NFT platformu LaCollection iş birliğiyle sanatçının 20 işinin NFT’lerini satışa sunacak

British Musem, Eylül ayında Japon ressam Katsushika Hokusai’nin 200 eserini NFT olarak satışa çıkarmıştı. Şimdi de İngiliz ressam Joseph Mallord William Turner’ın eserlerini NFT olarak satışa çıkardı.

Fransa merkezli NFT platformu olan LaCollection ile British Museum arasında yapılan iş birliği sonucu Turner’ın 20 NFT eseri açık arttırmaya çıktı. Christie’s’in eski yöneticilerinden Robert Wylie Lyoyd tarafından British Museum’a miras bırakılan Turner koleksiyonundan bir seçki yapıldı. Ressamın 1820’de yaptığı “The Colosseum, Rome” ve 1843 tarihinde yaptığı “Lucerne by Moonlight” adlı eserleri de bulunuyor.

Joseph Mallord William Turner, A Storm (Shipwreck, 1823) © 2022, The Trustees of the British Museum.

See-through delicateThe ArtNews’in haberine göre Robert Wylie Lloyd’un “ışığın ressamı” olarak tanımladığı Turner’ın satışa çıkacak eserleri 3 kategoriden oluşuyor:

  • 9 ultra nadir
  • 7 süper nadir
  • 4 açık edisyon

Ultra nadir koleksiyon 2 edisyondan oluşuyor ve 1’i British Museum’de kalıyor. Aynı şekilde süper nadir koleksiyon 10 edisyondan oluşuyor ve 1’i British Museum’de kalıyor. Açık edisyon ise 48 saat içerisinde maksimum 99 adet satılacak şekilde açık arttırmaya sunuluyor.

Açık edisyon koleksiyonu kategorisindeki NFT’ler, 799 euro’dan, ultra nadir koleksiyonu kategorisindeki 4 bin 999 euro’dan başlıyor. 8-9 Şubat’ta özel satışı gerçekleşecek olan NFT’lerin 9 Şubat-4 Mart arasında da genel satışı yapılacak. Toplamda 20 adet Turner suluboya resmi, NFT olarak satışa sunulacak. Ancak NFT sahipleri resmin fiziksel tablosuna sahip olamayacak.

Önceki

Balmain ve Barbie’den NFT İş Birliği

Sonraki

Tarık Tolunay

Related Posts
Devamını Oku

Kreatif Dünyada Bir Mimar: Ceren Arslan

Esin Hamamcı, dijital sanatçı ve Kelly Wearstler Stüdyosu'nda konsept tasarımcısı olan, Archdaily Görselleştirme Ödülü'nü kazanan mimari tasarımcı Ceren Arslan ile konuştu.
Total
0
Share