Sotheby’s’in Yüksek Satışları, CryptoPunk’ın Yeni Paketi ve NFT Belgeseli… Daha Fazlası Haftanın Gündemi’nde…

Haftanın Gündemi Burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine son trendleri ve gelişmeleri haberdar ettiğimiz Gündem maddelerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-CryptoPunks, Punk’lar için yeni 2 yönlü paketi CryptoPunks721’i duyurdu:

-NFT: WTF? sadece bir belgesel değil; dijital sanatın yeni sınırı olan Değiştirilemez Tokenların (NFT’ler) canlı, çalkantılı dünyasını keşfeden bir anlatı serüveni. 21 Aralık 2023’te gösterime giren bu uzun metrajlı film, NFT’lerin çağdaş sanat sahnesi üzerindeki etkisini anlamada ufuk açıcı bir eser haline geldi.

-Nifty Gateway, NFT alanında sanatsal yeniliği teşvik eden bir platform olarak başladı. Nifty Summer’ın yükselişlerine ve NFT Winter’ın en düşük seviyelerine rağmen platform, sektöre örnek oluşturacak şekilde kaliteli sanata ve sanatçılara odaklandı. Tezos gibi platformlar geçmişteki sorunlara çözümler sunarak yükselirken Nifty Gateway, seçilmiş, üst düzey NFT sanatında lider olmaya devam ediyor.

-Google Play Store’da mevcut olan Copilot uygulaması, GPT-4 ve DALL-E 3’ün gelişmiş dil ve görüntü oluşturma yeteneklerini GPT-Vision’ın görüntü analiz özellikleriyle birleştirdi.

Resim: Shutterstock

-Starbucks Kore, müşterilerini yeniden kullanılabilir bardak kullanmaya teşvik etmek için Ocak 2024’te Polygon’da NFT’ler vermeye başlayacaklarını duyurdu.

Sotheby’s yakın zamanda Bitcoin Ordinals yazıtları dünyasına adım attı . Sanat müzayede evi, kısa süre önce 450.000 dolar biriktiren pikselli “BitcoinShrooms” NFT’lerinden oluşan üçlüyü sundu. Sotheby’nin son müzayedesinin başarısı ve yarattığı büyük ilgi, NFT’lerin ve Bitcoin Ordinal yazıtlarının gelişiminin altını çiziyor ve bu ilgi çekici alanda daha fazla ilerlemeye ilişkin artan beklenti ve heyecanı vurguluyor.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Rönesans Rüyaları Üzerine

Sonraki

COLORIDA: Rodrigo Bardin'in Karanlıktan Aydınlığa Sanatsal Yolculuğu

Related Posts
Total
0
Share