Yaz Biterken NFT Dünyasında Yenilikler

Haftanın Gündemi Burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine son trendleri ve gelişmeleri haberdar ettiğimiz Gündem maddelerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

– Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Donald Trump’ın Mugshot’ı bu hafta internette her yerde! Ocak 2021’den bu yana verdiği aradan sonra X platformunun (eski adıyla Twitter) aracılığıyla dijital sahnede yeniden boy gösterdi. Bir sabıka fotoğrafıyla yeniden ortaya çıkışı, bu meme çılgınlığını ateşledi ve NFT koleksiyonunun değerini arttırdı.

– YugaLabs, yakın zamanda yeni bir yetenek kazandı ve “perakende gurusu” olarak bilinen Yeni Başkan Yardımcısı Michael Ghory oldu. Bu durum NFT ve blockchain topluluklarını harekete geçirdi. Ghory’nin Nike, Adidas ve lüks marka Coach’taki daha önceki deneyimleri, sektördeki kapsamlı deneyiminin yalnızca birkaçı. Sanat, teknoloji ve yeniliğin kesiştiği NFT’lerin heyecan verici dünyasında Michael Ghory gibi bireyler sektörde geleceğe giden köprü olarak görülüyor.

– Teknoloji devi Microsoft, “Düşünce Algoritması” (AoT) adı verilen yeni bir yapay zeka yöntemiyle, ChatGPT gibi büyük dil modellerini daha verimli hale getireceğini açıkladı.

– Merkeziyetsiz sosyal ağ (DeSo) platformu Friend.tech, 11 Ağustos’ta Coinbase’in Layer-2 Base platformunda ilk beta versiyonunu piyasaya sürerek büyük bir sıçrama yaptı. Bir hafta sonra, 19 Ağustos’ta ücretleri 24 saat içinde 1 milyon doları aşarak Uniswap ve Bitcoin ağını gölgede bıraktı ancak o zamandan beri ücretleri düştü. DefiLlama’ya göre günlük ücretler 21 Ağustos’ta 1,7 milyon dolara ulaştı ancak 26 Ağustos’ta %87’den fazla düşerek yaklaşık 215.000 dolara geriledi.

-8 Ağustos Pazartesi günü, perakende devi Walmart ve yeni nesil yaratıcı stüdyo People of Crypto Lab (POClab), Hip-Hop’un 50. yıldönümüne ve bu kültürün derin etkisine saygı duruşunda bulunan, sürükleyici bir sanal deneyim olan ‘Cultureverse’ü tanıttı. 

-Müzik platformu Spotify, ” belirteç özellikli çalma listeleri ” adı verilen yeni bir özelliğin pilot uygulamasını yapıyor. Bu özellikle NFT’lere sahip olan kullanıcılarına özel çalma listeleri çıkarıyor. Bu benzersiz içeriğe erişebilmek için kullanıcıların kripto cüzdanlarını Spotify hesaplarına bağlamaları gerekiyor. Pilot programa şimdilik yalnızca Spotify Premium aboneleri erişebilir. Şu anda ABD, İngiltere, Almanya, Avustralya ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere belirli bölgelerde Android platformuna odaklanılarak yayında.

Önceki

"DREMS by SABET": Bir Hayalin ve İş Birliğinin Sanatsal Dokusu ve Picasso'dan İlham Alan Sanatsal Bir Yolculuğa Çıkmak

Sonraki

Farklı ortamların sinerjisini işlerinde birleştiren Balkan Karışman

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share