Dijital Sanat Dünyasından Yeni Sergiler, NFT Projeleri ve Sanal Alemdeki İş Birlikleri… Haftanın NFT Gündemi Burada…

Haftanın Gündemi Burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine son trendleri ve gelişmeleri haberdar ettiğimiz Gündem maddelerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

– fxhash, Twitter’dan duyurduğu haberle bir ilke imza atıyor. Bu büyük gelişme, Tezos ve Ethereum zincirleri arasında seçim yapma özgürlüğü sunarak sanatçılar ve koleksiyonerler için yeni olanaklar sunuyor. fxhash 2.0’ın sonbahar/ kış 2023 döneminde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

-Web3 dijital sanat sahnesinde iz bırakmak isteyen sanatçılar için doğru topluluğu bulmak ve en iyi uygulamaları anlamak zor olabilir. MakersPlace bunun farkında ve bu endişeleri gidermek için Artist Launchpad Programı’nı geliştirdi.

-Threads uygulaması açılır açılmaz yalnızca yedi saat içinde NFT topluluğundaki önemli kişiler de dahil olmak üzere 10 milyon kullanıcının ilgisini çekti. Şu an ise 80 milyon kullanıcıyı geçmiş durumda. Kmoney ve Deadfellaz’ın kurucusu Betty gibi önemli isimler topluluklarıyla birlikte Threads’e taşındığından, bu değişiklik NFT topluluğunu etkiliyor ve potansiyel olarak Twitter’daki NFT ile ilgili tartışmaları azaltıyor.

-Bloom Editions: Season 1, ünlü sanatçıların çiçek motifleriyle büyümeyi ve dönüşümü vurgulayan 5 sanat eserini içeren sınırlı sayıda bir sürüm olarak başladı.

-Robbie Barrat’ın  AI Generated Nude Portrait #7 Frame #111 eseri 175 ETH’ye (343.761 $) satıldı. Sanat eserinin “iğrenç” olduğunu, “ölü bir geyiği” andırdığını iddia eden yapay zeka karşıtı bir sanat topluluğu tarafından eleştirildi.

-Kenny Schachter, yaklaşık 30 yıldır çağdaş sanat sergilerinin küratörlüğünü yapan bir sanatçı, küratör ve Zürih Üniversitesi profesörü. Nft.Now podcast’inin yeni bölümünde Schachter içerik oluşturucu telif hakları, geleneksel sanat dünyasındaki kırılmaları, sanat dünyasının NFT’ler hakkında sahip olduğu en büyük yanılgılar üzerine konuştu.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Yapay Zeka Meta Evreni Kurtarabilir mi?

Sonraki

NFT Dünyasının Organikleşmesi

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share