CI Bloom’un NFT Sergisinden Yeni Koleksiyonlara Haftanın Gündemi!

Haftanın Gündemi Burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberleri sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-Deadfellaz Labs (DFZ Labs), Deadfellaz IP’nin yenilikçi bir gelişmesi olan ve koleksiyonerlerin dijital avatarlarını video akışı yoluyla hayata geçirmeleri için gelişmiş bir işlevsellik sunan Streamingfellaz’ı piyasaya sürdü.

-Avalanche blok zincirine iki yeni pazar yeri getiriyor. Superchief Gallery NFT ve Zeroone, sırasıyla Avalanche ve ana şirket Ava Labs ile ortaklıklarını duyurdu. Ayrıca Avalanche, fiziksel deneyimleri etkinliklerine taşımak için Legitimate ile ortaklığa girdiğini paylaştı.

-Dirimart Dolapdere, sanatçı ikilisi :mentalKLINIK’in yeni kişisel sergisi PARADISE ON SALE’i  3 Mayıs itibariyle sanatseverlerle buluşturuyor. Metaforik olarak ütopyanın 21. yüzyıldaki feshi fikrinden beslenen sergi, 28 Mayıs’a kadar görülebilecek.

-Contemporary Istanbul Vakfı, Metabilgi: Algoritma’nın Ritmi sergisinde gösterime giren Uğur Acil’in Çöl Gülü Mixed Media (Monitör, Medya Oynatıcı) eserini sergileyecek. Esra Özkan küratörlüğünde gerçekleşen sergideki  Augmented Reality (AR) destekli dijital sanat eseri, bir deve karakterinin kendi evreninde sembollerin içinde uyandığı anla başlıyor. Deve, sembolleri çözmeye çalışırken yeni bir evrenin içinde kendini tanımlamaya çalışır. Bu interaktif eser, izleyicileri sembollerin gücünü keşfetmeye ve evrenin anlamını sorgulamaya davet ediyor.

-Sotheby’s NFT Müzayedesi, iflas eden feshedilmiş kripto para koruma fonu Three Arrows Capital 3AC firmasından 2,4 milyon doları geri aldı.

-Pernod Ricard Türkiye’nin co-partner’ı olduğu CI Bloom’da, House of Brothers Lounge’da dijital sanatın önemli temsilcilerinden Ahmet Rüstem & Hakan Sorar’ın interaktif bir deneyimi sergilenecek. İzleyici esere nasıl karışabilir?”, “İzleyici ve eser nasıl harmanlanır?” gibi sorulara cevap arayan Theatrum Mundi: The Heart of Scotland adlı eser, dünyanın bir sahne olduğuna ve oyuncuların kontrol mekanizmasına değinen düşünceden yola çıkıyor. İzleyiciyi deneyimciye dönüştüren bu eser, tek açı ve perspektife hapsolmayan bir sahne kurguluyor. Beden, mimari ve optik algı üzerine çalışan, multidisipliner bir sanatçı olan Ahmet Rüstem ile farklı baskı araçlarıyla birlikte dijital ve analog tekniklere yer veren Hakan Sorar, Theatrum Mundi: The Heart of Scotland ’da, izleyicinin kontrol düğmeleri ile eserin yolculuğuna müdahale ederek, bir tür “yönetmen” rolü üstlenmesine ve deneyimini kendi isteği doğrultusunda şekillendirmesine imkan sağlıyor.

-Jack Butcher, Christie’s’e popüler çek NFT’lerine ilişkin yeni riff getiriyor. Twitter mavi tıklarından ilham alan 152 parçalık seri, Jean Milant’ın fiziksel baskılarını da içeriyor.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Fransız NFT Devriminden Instagram’a

Sonraki

Haftanın Gündemindeki Dijital Sanat ve NFT Sergileri

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share