Haftanın Gündemindeki Dijital Sanat ve NFT Sergileri

Haftanın Gündemi Burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberleri sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

PARADISE ON SALE 11 Haziran’a kadar uzatıldı. Galeri mekânını değişen kokular, bozuk aynalar, parlak konfetiler ile bizleri çepeçevre saran yahut doğrudan bize yöneltilen seslerle havada süzülen dev bir yerleştirmeye dönüştüren PARADISE ON SALE, Dirimart Dolapdere’de ziyaret edilebilir.

-Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF), 2 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından hayata geçirilen festival, dijital sanatlar alanında yurt içinden ve yurt dışından önemli isimleri bir kez daha sanatseverlerle buluşturdu. Türkiye’nin ilk ve tek dijital sanat festivali, 5 Haziran’a kadar; çocuk ve gençlik atölyelerine, panellere, görsel ve işitsel performanslara ev sahipliği yaptı.

-Monoco.io’nun düzenlediği “New Horizon” isimli ilk açık çağrının sergisi 18 Mayıs – 17 Haziran 2023 tarihleri arasında Bilsar Binası No:90/A’da izleyici ile buluşacak. Açık çağrının kazananı Yiqing Chen; sergileme ödülü kazanan sanatçılar ise alfabetik sırayla Ece Duran, Eda Şarman, Eva Popovic, Gürkan Maruf Mıhçı, Kadir Kayserilioğlu, Metehan Özcan, and Ufuk Barış Mutlu oldu.

-Önde gelen bir dijital koleksiyon platformu olan Candy Digital ve ünlü görsel medya şirketi Getty Images, ikinci ortak girişimini duyurdu. Bu dijital fotoğraf koleksiyonunun başlığı “Şehir Günlükleri: Dünyanın Her Yerinden Görsel Anlatılar”. 1 Haziran 2023’te piyasaya sürülen koleksiyonda Candy Digital NFT’lerde dünya çapında yedi etkili şehirden ikonik anlık görüntüler yer alacak: New York, Londra, Paris, Tokyo, Mexico City, İstanbul ve Mumbai.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

CI Bloom'un NFT Sergisinden Yeni Koleksiyonlara Haftanın Gündemi!

Sonraki

Yapay Zekâ, NFT, Sanat Tarihi İlişkilenmelerine Dair Düşünceler…

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share