Julie Pacino’nun Web3’teki Filminden Artan NFT Satışlarına Haftanın Gündemi

NFT gündemini hızla takip etmek isteyenler için geçen haftanın en önemli gelişmelerini özetliyoruz.

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberlerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-DappRadar’ın yayınladığı bir rapora göre 2023’ün ilk çeyreğinde NFT alım satımı arttı. Yıl içerisinde bu zamana kadar 311 milyon dolarlık işlem gerçekleşti.

-Loreal, 30 yaşın altındaki öğrencileri ve teknoloji yenilikçilerini desteklemek için Web3event platformu RLTY ile iş birliği yaptı.

-Popüler fotoğrafçı, yönetmen ve yapımcı, dünyaca ünlü aktör Al Pacino’nun kızı Julie Pacino yeni filmi ‘I Live Here Now‘u yayınlamak için MoonPay ile iş birliği yaptı. Web3 firmasında yayınlayacağı filmi, Pacino’nun aynı isimli NFT koleksiyonundan ilham alıyor.

-NFT projesi Ninja Squad, Web3 topluluğunu eğitmek, birtakım yeniliklerle güçlendirmek amacıyla Ledger ile birlikte hareket edeceğini duyurdu.

-Silicon Valley Bank (SVB) çöktükten bir gün sonra, aktif NFT alım satım hacmi Kasım 2021’den bu yana en düşük noktaya geldi.

-NFT sektörünün öncülerinden olan Yuga Labs’e ait Dookey Dash’in bir sonraki aşaması NFT olarak basıldı. Bunun ardından OpenSea üzerindeki NFT’lerinin taban fiyatları yükseldi.

-Meta yöneticisi Stephane Kasriel, NFT’ler üzerine çalışmayı bırakmayı planladıklarını açıkladı. Meta, NFT’den ziyade blockhain ve metaverse’e odaklanacak.

-NFT platformlarının arasında öne çıkan OpenSea’de pek çok hırsızlık vakası yaşanmıştı. OpenSea kullancılarının kimliklerini açığa çıkaran bir hatayı düzelttiğini bildirdi.

-Forkast’ın yayınlamış olduğu 500 NFT endeksi raporuna göre, Polygon’un (MATIC) NFT satışlarının giderek artıyor.

-Togg’un Twitter üzerinden paylaştığı “NFT açık artırmasını ileri bir tarihe ertelediği” haberi büyük tepki gördü.

-Web3 dünyasının iki önemli şirketi Immutable ve Polygon Web3 oyunlarının benimsenmesi için iş birliği yaptı. Amaçları oyun geliştiricilerinin vizyonlarını geliştirmek.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Didem Erbaş NFT üzerine 5 sorumuzu yanıtladı

Sonraki

Sanat Üretimlerinde Yeni İfade Yöntemi Olarak Teknolojiyi Öne Çıkaran ha:ar ile Tanışın!

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share