Yeni Yapay Zekâ Şirketlerinden Artan NFT Satış Hacimlerine… Haftanın NFT Gündemi…

Haftanın Gündemi Burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberleri sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-İlk olarak The Wall Street Journal tarafından bildirildiği üzere Elon Musk, X.AI adlı bir yapay zeka şirketi kurdu.

-Yapay zeka ve blok zincir teknolojisini birleştiren, ana hedefi sektörü Web3 olan Singapur merkezli Mindverse yapay zeka firması açıldı.

-Ödüllü Waldhaus Brewery markası, bira sektöründeki 190. yılını anmak için ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü.

-Tayland Turizm Otoritesi (TAT), ülkesine gelen ziyaretçilere çeşitli avantajlar sunan ‘İnanılmaz Tayland’ NFT’lerinin ikinci sezonunu başlattı.

-En ilgi çekici Metaverse platformlarından biri olan Sandbox, yakın zamanda 2023’ün 2. çeyreği için güncellenmiş “LAND Yol Haritası”nı yayınladı. 

-Bruce Lee Malikanesi, NFT odaklı bir video platformu olan Shibuya ile kurduğu yeni bir ortaklık sayesinde efsanevi dövüş sanatçısı ve aktörü için bir Web3 varlığı oluşturacak.

-Dune’dan alınan verilere göre, NFT’lere karşı borçlanmanın kümülatif hacmi 1 milyar dolara ulaştı.

-New York’ta bu sene şehrin dört bir yanında gerçekleşen 150’den fazla NFT etkinliği var. NFT sektörünün giderek büyüdüğünü gösteren etkinlikler oldukça heyecan verici… Projeler arasında NFT.NYC 2023, Tezos NFT Zirvesi, Polygon NFT Builders Night, The Crypt Gallery ve çok daha fazlası var.

-E-kitaplar için Cardano destekli NFT pazarı Book.io, dünyaca ünlü yatırımcılarından birinin adını açıkladı.

-Dünya çapındaki en büyük kamera ve görüntüleme şirketinin Amerikan kolu Canon USA, bu yıl içinde yeni bir fotoğraf NFT pazarı başlatacağı açıkladı.

-Son zamanlarda birçok Web3 entegrasyonuna imza atan finans sektörü devi Mastercard, müzisyenler için NFT tabanlı hızlandırıcı programını başlattı.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Müzik NFT'lerinde Son Gelişmeler

Sonraki

NFT'ler Milyar Dolarlık Bir Pazar Haline Geliyor

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share