Paul Klee’nin Eserlerine Atıf Yapan NFT’lerden Anna Laudel’deki Yapay Zekâ Odaklı Sergiye Haftanın Gündemi

Haftanın Gündemi Burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine son trendleri ve gelişmeleri haberdar ettiğimiz Gündem maddelerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-OpenSea‘nin telif aracını kaldırmasına Yuga Labs’ten tepki geldi. Yuga Labs, platformu terk edeceğini duyurdu.

-Blokzincir merkezli müzik teknolojisi platformu anotherblock, Justin Bieber’ın “Company” isimli şarkısını NFT olarak piyasaya sürüleceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre “Company” NFT’sinden toplamda 2.000 adet basılacak.

-Sarp Kerem Yavuz’un “Muhteşem Yüzyıl” başlıklı kişisel sergisi 22 Eylül – 5 Kasım tarihleri arasında Anna Laudel Istanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Sanatçının Layer.ai yapay zekâ motorunu kullanarak geliştirdiği fotoğraf koleksiyonu WET_DREAMS’de hamam ritüellerini gerçekleştiren erkek beden ve formların alevler, buhar ve duman ile tutkulu birleşimi Yavuz’un deneysel görsel anlatımı ile hayata geçiyor.

– LAL ART Advisory Kurucusu Fanny Lakoubay ile dijital sanat piyasasının geleceği hakkında ArtNet’te bir röportaj yapıldı. Lakoubay NFT, blockchain, yapay zekâ gibi trendleri de değerlendirerek “Yeni dijital sanatçılar dalgasıyla, Herbert W. Franke, Frieder Nake ve Vera Molnár gibi bilgisayar sanatçıları yeniden dikkat topladı. Galeriler bu öncü çalışmaları yeni dijital çalışmaların yanında sergilemeye başlayarak koleksiyonerlerin daha geniş bir perspektif görmesine olanak tanıdı.” dedi.

Fanny Lakoubay

-Dijital sanatçı William Mapan, Paul Klee’nin erken dönem soyut çizimlerinden yeni bir koleksiyon üretti. “Mesafe”deki 250 NFT, cesur tonlarla oluşturulmuş çeşitli geometrik şekillerden oluşuyor.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Bright Moments ve Gotham, Nicole Vella'nın "If You Could Do It All Again" Adlı Eserinin Canlı Basımına Ev Sahipliği Yapacak

Sonraki

Akış Ka: "Akışkanlık benim kimliğimin bir parçası"

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share