Modada Kullanılan NFT’lerden Yeni Dijital Sanat Deneyimlerine… Haftanın Gündemi…

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberlerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-Elliptic’in NFTs and Financial Crime raporunu yayınladı. Buradan okuyabilirsiniz.

-Ethereum Merge’ü kapsamında Bellatrix yükseltmesi 6 Eylül’de etkinleştirilecek.

-Görünüşe göre, NFT teknolojisi moda markaları için bir nimet olma yolunda. Nike, Dolce & Gabbana, Tiffany, Gucci ve Adidas gibi işletmeler NFT’lerden milyonlar kazanıyor.

-Tornado Cash geliştiricisinin tutuklanması Amsterdam’da protesto edildi.

-Macaristan’ın Sziget Festivali’ni sevenler , festivalin ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürmesiyle dijital bir ziyafet sürdüler.

-NFT’ler için öne sürülen ortak faydalardan biri, satılan dijital varlığın sahipliğini devretme yeteneğidir. Ancak Galaxy Digital’in bir raporuna göre, bu fayda aslında tahmin ettiğimizden çok daha az kullanılıyor. Galaxy Digital, Bored Ape Club ve World of Women dahil olmak üzere büyük projelerin telif hakkı ve mülkiyet haklarını analiz eden bir raporda, en iyi 25 NFT koleksiyonundan yalnızca birinin varlık sahipleri için fikri mülkiyet (IP) sahipliğine yakın bir şey sunduğunu tespit etti. 

-DELF 2022, sektör bilgilerini, bir dizi canlı gençlik e-spor turnuvasını ve e-spor ünlülerinin gösteri maçlarını, ArtTech deneyimlerini, yenilikçi tanıtımlarını ve yatırım konuşmalarını paylaşacak.

-2018’den bu yana Cryptoart alanında ve Cryptovoxels metaverse’de aktif olan altı sanatçı olan CryptoWiener’ın ev sahipliğinde, çok boyutlu sergileri PIXELS’de analog ve dijital arasındaki sınırları zorlayan fiziksel ve sanal bir sergi gerçekleşti. Buradan bakabilirsiniz.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

NVIDIA'nın Metaverse Yolculuğu: Omniverse

Sonraki

Bireysellik Mi? “Şirketsellik” Mi?

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share