NFT dünyasında bu hafta neler oldu?

Dergi ve gazetelerde yayın yönetmenliği ve tanınmış filmlerin yapımcılığını yapan Elif Dağdeviren, 3 iş ortağıyla birlikte MANZA.io platformunu kurarak NFT ve metaverse dünyasına öncü bir giriş yaptı.

Uykusuz Dergi’nin efsane karikatür serisi Fırat, geçen sene ilk NFT koleksiyonu ile Avalenche sisteminde rekor satışa imza atmıştı. Bu sene ise NFT sektöründe önemli bir başarıya imza atıyor. Trader Joe NFT platformunun açılışını özel “Fırat NFT” koleksiyonu ile yapacak.

Apple’ın 8 Mart akşamı yaptığı lansmanından NFT hamlesi açıklaması geldi. Apple, efsanevi CEO’su Steve Jobs’a ait eşyaları, Apple’ın doğuşundan video oyunlarına kadar bazı parçaları NFT olarak açık artırmaya çıkarıyor. Satış 17 Mart’ta sona erecek.

Warner Bros, Jim Lee tarafından hazırlanan “DC x Palm” adlı NFT koleksiyonu Eylül 2021’de duyurmuştu. Warner Bros, işi bir adım ileri taşıdı. Mart ayının sonlarında satışa sunulacak, kullanılabilir NFT’lerle paketlenmiş 6 milyondan fazla DC Comics’ten ilham alan fiziksel ticaret kartı yaratıyor.

John Terry’nin hazırladığı “Ape Kids Football Club” adlı NFT projesi %90 değer kaybı yaşadı.  2 Şubat’ta piyasaya sürülen NFT’ler ortalama 656 dolardan işlem gördü. 8 Mart’a kadar ise fiyat 65 dolara düştü.

Vodafone Türkiye, “Ben Varım” adlı NFT projesiyle itfaiye, pilot, kurye, cankurtaran ve futbolcu olarak görev yapan bazı kadınların yer aldığı eşitlik GIF’leriyle cinsiyet eşitliği mücadelesine destek vermeye davet edecek.

Ortaköy’deki Feriye, Türkiye’nin ilk NFT sergilerinden birine ev sahipliği yapıyor. 10-30 Mart arasında gerçekleşen ”Baharın NFT Hâli” sergisi, 20 sanatçının, 30’dan fazla bahar temalı NFT eserlerini içeriyor. Serginin küratörlüğünü ise Yeşer Sarıyıldız üstleniyor.

52 yaşındaki Marco de Leon, kendisini NFT’ye dönüştürmek için işini bıraktı. Kendini tokenlaştırarak  “Me Human Not Ape” adlı koleksiyonunu çıkardı.

Birleşik Arap Emirlikleri kripto para ve NFT’ler için yasa çıkardığını duyurdu. BAE Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, Twitter’dan sanal varlık yasasını onayladığını duyurdu. Aynı zamanda Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumunun da (VARA) açıldığını belirtti.

Yenilikçi yeni müzik konsepti VISIV, tekno ve metaverse arasındaki çizgileri bulanıklaştıran bir proje açıkladı. 19 Mart’ta Paris’te “The Future is Now/ Gelecek Şimdi” etkinliği sırasında, Teksas’tan ziyaretçiler dijital bir portal aracılığıyla katılabilecek, NFT’ler ise hayranlara aksiyonun bir parçasını olma şansı verecek. Etkinlikte Ben Klock, Marcel Dettmann, Blawan ve Helena Hauff gibi isimler yer alacak. VISAV, EDM hayranlarının eğlenceye uzaktan katılabilmeleri için Teksas’taki SXSW konferansından sanal bir portal açacak.

Önceki

Art Dubai'de Bu Yılın Teması NFT

Sonraki

18 ve 19 Mart'ta Las Vegas'taki AREA15'te Dünyanın İlk NFT Sanat ve Müzik Festivali'ne Refik Anadol, Bob Moses, Sofi Tukker da Katılıyor

Related Posts
Total
0
Share