Varlık Yöneticilerinin Kripto Araştırmalarından Web3 Girişimlerine Haftanın NFT Gündemi…

Haftanın NFT Gündemi burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberlerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden Franklin Templeton’ın dijital varlık teknolojisi başkanı Mike Muir, çalkantılı bir kripto piyasası ortamına rağmen NFT’lerin kullanım durumlarını araştırıyor ve bu tür belirteçlerin yalnızca dijital sanatın ötesindeki önemine dikkat çekiyor.

Fon yöneticisi VanEck’teki yöneticiler, menkul kıymet tokenizasyonunun 2023’te hızlanacağı konusunda iyimser ve egemen kurumların gelecek yılın ikinci yarısında öngörülen bitcoin fiyat artışının ana itici gücü olabileceğine inanıyor. Fon yöneticisinin dijital varlık araştırma başkanı, bitcoin’in 2023’te 10.000 $’a ve 30.000 $’a kadar gelebileceğini söyledi.

Rockstar ve Microsoft yakın zamanda NFT’leri oyun sunucularından resmi olarak yasakladı.

 Coca-Cola, Dünya Kupası NFT koleksiyonu için Cryptocom ile anlaştı. Koleksiyon 10.000 adet NFT’den oluşacak.

 Çin mahkemesi, NFT koleksiyonlarının Çin yasalarına göre korunması gereken çevrimiçi sanal mülkler olduğunu söyledi.

İnternet tarayıcısı Opera, Blockchain ve Web3 alanında genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda web3 tarayıcısını başlatan Opera, 2023 yılında NFT oluşturma aracını kullanıma sunacak.

NFT’ler için bir telif ve lisans protokolü getiren OpenSea, bu alanda ilk adım adan platformlardan birisi. Solana’nın NFT pazarı Magic Eden ise bu konuda geri kalmıyor. OpenSea’den sonra Magic Eden da NFT lisansı getiriyor.

Yuga Labs her ne kadar en büyük NFT koleksiyonlarından Bored Ape Yacht Club ile adını duyursa da kendisini geliştirmeyi başardı. Şirket CryptoPunks gibi birkaç projeyi de bünyesine katmaya devam etti ve metaverse gibi önemli adımlar da attı. Son olarak da şirket, bugün ünlü sanatçı Mike “Beeple” Winkelmann tarafından ortaklaşa kurulan NFT girişimi WENEW‘i satın aldığını duyurdu.

Spor giyim markası Nike, Web3 alanında en başarılı şirketlerden birisi olmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamaya göre Nike, Web3 alanında kendi platformunu oluşturmak için düğmeye bastı. 

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Ekonomistler Durgunluğu Öngörüyor. Kripto Sahipleri Endişelenmeli mi?

Sonraki

Elfenfolk Designs 

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share