Meta’dan ilk Ethereum NFT Oyununa Haftanın Gündemi…

Haftanın NFT gündemi burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberlerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

Geçtiğimiz yazdan bu yana metaverse ve kripto para projelerine dahil olan lüks giyim ve aksesuar markalarının sayısında önemli bir artış görülüyor. Lüks saat markası Rolex de Metaverse projeleri için NFT ve kripto para marka izinleri için başvurularını tamamladı.

Rusya Merkez Bankası kripto varlıkları finansal sistemlerine entegre etmenin yollarını aramaya devam ediyor. Paylaşılan “Digital Assets in Russian Federation” isimli raporda hangi alanlarda araştırma yaptıkları, genel planlarını, ulusal ve uluslararası marketlerde (özellikle arkadaş ülke olarak belirledikleri ülkelerle) yapabilecekleri uluslararası işlemleri açıklıyor.

Son 30 gün içerisinde Türkiye’de en çok trade edilen coin’in Dogecoin olduğu görüldü. Elon Musk’ın Twitter alımı ve sonrasındaki gelişmelerle zaten büyük bir hacim girişi görülen Dogecoin’de, Türkiye’de görülen toplam hacim Bitcoin ve Ethereum toplamını bile aşmış durumda.

Google Cloud Twitter hesabından 2023 yılı itibariyle Solana ile ağ doğrulama ve blok üretimi konusunda birlikte çalışacaklarını ayrıca blokchain düğüm motoru isimli teknolojilerinden Solana’nın da kullanacağını duyuruldu.

En büyük NFT marketi olan OpenSea, NFT’lerin telif haklarıyla ilgili yaşanan problemlerin ardından markete özgü yeni bir telif aracı eklendiğini duyurdu. Bu eklenti NFT yaratıcılarına telif ödemeleri ve fiyat belirlemeleri açısından yardımcı olacak.

Geçtiğimiz hafta gelen haberlere göre Meta’nın büyük bir işten çıkarma hazırlığında olduğu konuşuluyor. Meta’nın özellikle 3 milyar dolardan fazla kayba sebep olan Metaverse bölümü hakkında nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Meta’nın bugün toplam 87.000 çalışanı bulunuyor.

Birleşik Krallık milletvekilleri, halkın, NFT düzenlemeleri hakkında ne düşündüğünü duymak istiyor.

Meta, 87 bin 314 kişiden oluşan iş gücünün %13’üne karşılık gelen 11 binden fazla kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, çalışanlara gönderdiği notta daha yalın ve verimli hâle gelmek için kritik olmayan harcamaları kesmek ve 2023’ün ilk çeyreği boyunca işe alım yapmamak gibi adımlar atacaklarını duyurdu.

Dev Japon oyun şirketi Square Enix, ilk Ethereum NFT oyununu duyurdu. Symbiogenesis gelecek yılın başlarında tarayıcı tabanlı bir PC ve mobil oyun olarak piyasaya çıkacak.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Dünyaca ünlü Blackdove Türkiye'de Sergi Açıyor

Sonraki

Meta’dan içerik üreticileri için yeni araçlar

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share