OpenSea Davasından Instagram’ın NFT Adımlarına… Haftanın Gündemi…

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine haberlerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-Dünyanın en büyük NFT pazarı OpenSea, çalınan NFT nedeniyle bir dava ile karşı karşıya. Jesse Halfon’un OpenSea’ye açtığı dava, ‘çalıntı’ NFT’lerle nasıl başa çıktığına ilişkin NFT politikasına odaklanıyor.

-Instagram, bazı ABD merkezli kullanıcılar için açtığı ilk deneme süresinin ardından, platformdaki ilk NFT hizmetini ve deneyimini 100’den fazla ülkeye sunmaya başlıyor.

-Popüler NFT koleksiyonu Moonbirds, Cc0 (creative commons) ile ilgili NFT ticari haklarını iptal etti. 

-SEED.Photo, sadece fotoğraf sanatına özel NFT konsepti ile sanatçılara eserlerini Web3 ortamında sergileme fırsatı sunan platformunu, Mehmet Turgut’un “Rorschach, Art is Insane” (Rorschach, Sanat Deliliktir) koleksiyonunun ilk kez sergilendiği davette tanıttı! Turgutun, koleksiyonundan bazı eserlerinin açık arttırmayla satıldığı gecede geriye kalan eserler ise SEED.Photo’da alıcısıyla buluşacak. Satıştan elde edilen gelirin bir kısmı Şizofreni Dostları Derneği’ne bağışlanacak.

-ODTÜ, üniversite birincilerine sertifikalarını blokzincir üzerinde kişiye özel hazırlanmış, transfer edilemeyen “NFT” formatında Opensea üzerinden sundu.

-Yeni Muse albümü “Will of The People”, listelerde yer alan ilk NFT albümü olacak. 26 Ağustos’ta çıkacak olan albüm, İngiltere ve Avustralya listelerine girmeye hazırlanıyor. Bu albüm Muse’u listelere giren ilk NFT albümü yapacak.

-Aylık NFT pazar hacmi tekrar düştü. Blockchain oyunları, ikinci çeyrekte en aktif 10 kripto yatırımcısının yatırımlarının %47’sini oluşturdu. 

-Lüks moda markası Gucci, Salı sabahı bir tweet’e göre, artık ABD’deki seçkin mağazalarda BitPay aracılığıyla yapılacak ApeCoin ödemelerini kabul ediyor.

Önceki

MUSE'un Yeni Albümü "Will of The People" NFT Olarak Çıkıyor

Sonraki

XFunds İlk NFT Projesi XHouse'u Çıkarıyor

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share