NFT satın almak için en doğru yer neresi?

NFT Nedir?“, “NFT’nin fiyatını belirleyen nedir?“, “Doğru NFT Nasıl Seçilir?” gibi sorularımıza cevap veren yazarlarımızdan Uğur Erden NFT Wiki’de cevaplamaya devam ediyor. Uğur’a bu kez de NFT almak için en doğru platformları sorduk…

Görsel: Burçin Kaygısız / IG: @burcimk TW: @burcimk Foundation: @burcin


Uğur:

“Bunun için birçok farklı internet sitesi mevcut. Ancak her sitenin desteklediği ayrı ağlar var. Eğer Ethereum ağında NFT satın almak isterseniz, bu işlemi yapabileceğiniz pazaryerlerinin en büyüğü (Hatta NFT piyasasının en yüksek hacminin döndüğü) olan OpenSea’ye alttaki linkten kaydolabilirsiniz:

www.opensea.io 

Burada, Ethereum ve Polygon ağında alım-satım yapabilirsiniz. Oldukça geniş bir kullanıcı sayısına ve koleksiyona sahipler. Üstelik Polygon ağı üzerinden işlem yapacaksanız, sıfır işlem ücretiyle burada kendi NFT’nizi bile satışa çıkarabilirsiniz. Ethereum ağı için ücretler devam ediyor tabii…

Avax ağında bir NFT satın almak isterseniz bu defa NFTrade yardımınıza koşacak:

www.nftrade.com

Bu platform Avax ağının işlem hacmi bakımından en popüler sitesi olmakla birlikte, onaylı olmayan koleksiyonları asla listemediği için de çok önemli bir alan.  Eğer kendi NFT’nizi üretme amacındaysanız, küçük bir işlem bedeliyle bunu gerçekleştirebilirsiniz ve bu bedeller Ethereum’un azami rakamları ile kıyaslanamayacak derece makuldür. Bu site ayrıca Binance Smart Chain (BSC) ve Polygon ağını da destekliyor.

Fantom ağının NFT konusunda biraz daha gidecek yolu var gibi. Ama erkenden o ağdaki bir NFT’ye sahip olmak da iyi bir tercih olabilir. O zaman sizi şuraya yönlendirelim:

www.paintswap.finance

Fantom ağında alım satım yapabileceğiniz gibi, Ethereum, Avax, BSC gibi ağlarda da işlem yapabilirsiniz. Hatta bunlara Harmony’i de ekleyen başka bir seçenek de şüphesiz:

www.nftkey.app

Desteklediği ağ sayısı bakımından belki de en iyisi TofuNFT’dir. BSC tabanlı olarak kurulan site kısa zamanda birçok ağı desteklemesi ile öne çıkmakta. Site site gezmem, tek siteden işimi hallederim diyorsanız girmeniz gereken adres :

www.tofunft.com

Bunlara başka siteler eklemek ve listeyi uzatmak her zaman mümkün. Nihayetinde oldukça hızlı değişen, gelişen bir şeyle karşı karşıyayız. Bu listede size şu an için öne çıkan bilgileri derlemeye çalıştık. Umarım keşif yolculuğunuzun başında size biraz ışık tutar. Ancak yolculuk elbette yolcunun kendi seçimleriyle şekillenir. Yine de aklınızdan asla çıkarmamanız gereken bir önerimiz olacak: Sitenin güvenli olup olmadığını iyice sorgulayın.

Son olarak kripto dünyası için hepinize önemli bir notumuz olacak: Burada yazılanlar kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir. (YTD)”

KAPAK GÖRSELİ: BUR

Önceki

Meta, Metaverse'de Kısa Vadede Kayıp, Uzun Vadede Gelir Hedefliyor

Sonraki

OpenSea'nin Eski Yöneticisi, 'NFT Dolandırıcılığı ve Kara Para Aklama' Suçlarından Tutuklandı

Related Posts
Devamını Oku

Sanatçılar Blockchain’i Aldatabilir mi?

Cevabımız tabii ki hayır. Blockchain’ler proof-of-work adını verdiğimiz protokoller üzerinden işliyor. Bu protokoller yapılan işlemlerin her defasında kusursuz…
Devamını Oku

Doxxing Nedir?

Doxxing, NFT alanında veya sadece internette olsanız da muhtemelen çokça duyduğunuz bir terimdir. Anlamı “dox’u yani dokümanı düşürme” ifadesinden…
Devamını Oku

Token (Jeton) Nedir?

Dağıtık defter teknolojisinin kriptoparalar haricinde bir diğer uygulama örneği olarak ortaya çıkmıştır. Mevcut bir blokzinciri üzerinde bir proje…
Devamını Oku

Airdrop (Bedelsiz Dağıtım) Nedir?

Kripto para proje ekiplerinin, ücretsiz olarak veya önceden belirlenmiş bazı şartları (talep formu doldurma, sosyal medya paylaşımı, beğenme…
Devamını Oku

Cryptography (Kriptografi) Nedir?

Kriptografi, gizlilik, kimlik denetimi, bütünlük gibi bilgi güvenliği kavramlarını sağlamak için çalışan matematiksel yöntemler bütünüdür. Bu yöntemler, bir…
Devamını Oku

Metamask Nasıl Kullanılır?

“NFT Nedir?” sorusuyla başladığımız NFT Wiki soruşturmalarımıza kripto cüzdan hakkında merak edilenlerle devam ediyoruz. Bu bölümün konusu ise…
Devamını Oku

Nedir bu NFT?

“Non-fungible token”ın kısaltması olan NFT, Türkçeye birebir çevirecek olursa “değiştirilemez jeton” anlamına geliyor. Ancak bu çevirinin çoğumuz için…
Total
0
Share