Her insan doğası gereği bir NFT’dir!

Sanatçı Alicja Kwade Neden DNA’sını token’a dönüştürdü?

Doğal taşlar, aynalar ve sıradışı malzemeler kullanarak tasarladığı, mind-bending (şaşırtıcı) heykelleri ile tanınan Berlinli sanatçı Alicja Kwade yeni projesi ile kendini bir kez daha sanat dünyasının kabul gören sınırlarının dışında konumlandırıyor. 2017 Venedik Bienali’nin en dikkat çekici işlerinden olan, 13 taş kürenin aynalardan yansımasından oluşan heykeli Pars Pro Toto’yu ile tanınan sanatçı NFT dünyasına da kendine yakışır radikallikte bir giriş yaptı. 

NFT Collection Volume: 10361 
Token Standard: ERC 721
Blockchain: Ethereum
KAYNAK: KONIG GALERIE

2021’de Berlinische Galerie’deki bir sergi için genomunun tamamını 259.025 adet A4 kağıda basan Kwade bu işini kendisinin bir yansıması olarak tanımlamıştı. Sanatçı bu eserinden yola çıkarak 10.361 parçalık bir NFT koleksiyonu oluşturdu. Koleksiyonu oluşturan NFT’lerin her biri Kwade’nin DNA kodunun 300.000 harfiyle dolu 25 sayfalık bir PDF ile tamamlanıyor ve NFT’lerin her biri 300 dolara (yaklaşık 0.1 ETH) satılıyor. Koleksiyonu en ilginç kılan nokta ise sanatseverlerin Kwade’nin DNA’sını oluşturan parçalardan diledikleri parçayı seçemeyecek oluşu. Selbstportrait adlı eserin NFT’lerinden alanlar Kwade’nin DNA’sının rastgele seçilen bir parçasının kodlarına sahip olabilecekler.


Kwade’nin projesi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz sanatçının ArtNews’e verdiği röportajın İngilizce versiyonuna alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.artnews.com/art-news/news/alicja-kwade-dna-nft-1234627013/

Önceki

Coinbase NFT Platformu Resmen Açıldı

Sonraki

İlk NFT uçak bileti bir milyon dolara satıldı

Related Posts
Devamını Oku

Dijital Sanat Evreni Epson’la Genişliyor

Epson lazer projeksiyon teknolojisi, görsel sanatlar ve mekan enstalasyonları gibi çeşitli alanlarda etkileyici ve sürükleyici bir sanat deneyimi yaşatıyor.
Total
0
Share