Doğanın Zarifliği Yapay Zekânın Şıklığıyla Buluşuyor

Yenilikçi medya çalışmalarıyla öne çıkan sanatçı ve teknoloji uzmanı Refik Anadol’un “Dünyanın Yankıları: Yaşayan Arşiv” başlıklı yeni sergisi Londra’daki Serpentine Galeri’de izleyicisiyle buluştu.

Yenilikçi medya çalışmaları ve enstalasyonlarıyla tanınan, sanatçı ve teknoloji uzmanı Refik Anadol yeni sergisi ile Londra’daki izleyicileriyle buluştu.

Refik Anadol’un 16 Şubat’ta Londra’nın Kensington Bahçeleri’ndeki Serpentine Galeri’de açılan yeni sergisi “Echoes of the Earth: Living Archive- Dünyanın Yankıları: Yaşayan Arşiv”in oldukça ilgi topladı. Sergide mercan resifleri ve yağmur ormanlarının görsel verileriyle eğitilmiş bir yapay zekâ modeli kullanılarak sürükleyici bir deneyim sunuluyor.

Suzan Sabancı’nın Ev Sahipliğinde
Serginin açılışındaki davete aynı zamanda Serpentine Galerileri Hamiler Konseyi’nin Türk üyesi olan Suzan Sabancı ev sahipliği yaptı. Gecenin açılış konuşmasını Serpentine Gallery’nin sanat yönetmeni ve CEO’su Hans Ulrich Obrist yaptı. Enstalasyon, galeri duvarlarını, dünya çapında 16’dan fazla yağmur ormanından toplanan görsel verilerden yola çıkarak yapay zekâ tarafından oluşturulmuş görüntülerle kaplıyor. Görsel sanat, bilim ve teknolojinin kavşağında yer alan Anadol, sergisinde teknolojinin doğal dünyaya dair algımızı, zaman ve mekân deneyimimizi nasıl değiştirdiğini araştırıyor.

Büyükelçiden Övgüler
Çok sayıda yerli ve yabancı sanatseverin yer aldığı geceye Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Hazine ve Maliye Başmüşaviri Ahmet Yalçın Yalçınkaya ve AK Parti İngiltere Temsilcisi Abdurrahim Boynukalın da katıldı. Sergi, 16 Şubat-7 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek. Gece ile ilgili Büyükelçi Ertaş da şunları söyledi: “Londra’nın en önemli sanat galerilerinden birinde Refik Anadol gibi önemli bir sanatçımızın geleceğe köprü kuran sergisinin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duydum. Sayın Anadol’un sanata yapay zekâyla getirdiği yenilikçi soluk, hepimiz için gurur kaynağı. Türk sanatçısının dünyanın her yerinde ses getiren eserlere imza atması bizlere gurur veriyor. Refik Bey, eşi ve ekibi ile emeği geçen herkesi tebrik ederim.”

1985 İstanbul doğumlu Refik Anadol, ABD’nin Los Angeles kentindeki Anadol Studio’nun direktörü ve UCLA Üniversitesi’nde Medya Sanatları Tasarımı öğretim üyesi.

Önceki

Meltem Sırtıkara: “Minimalist bir bakışla sade kurgular yapıyorum.”

Sonraki

Sanat ve Bilimin Süpermıknatısı: CERN

Related Posts
Devamını Oku

Dijital Sanat Evreni Epson’la Genişliyor

Epson lazer projeksiyon teknolojisi, görsel sanatlar ve mekan enstalasyonları gibi çeşitli alanlarda etkileyici ve sürükleyici bir sanat deneyimi yaşatıyor.
Total
0
Share