Lorem İpsun (Sonat Ergür)

Eserleri ABD, Çin ve İngiltere’de Sergilenen Lorem İpsun ile Tanışın!

Dijital sanat alanının görünürlük kazanması adına çalışmalarına devam eden Lorem İpsun’un eserlerine yakından bakıyoruz.

Sonat Ergür -mahlasıyla Lorem İpsun- uzun zamanlar dijital sanat alanında üretimler yapıyor. Lorem İpsun “boş metin” anlamına geliyor.

Lorem İpsun (Sonat Ergür)
Lorem İpsun (Sonat Ergür)

NFT ekosistemini yakından tanımak, anlamak ve bu alanda çalışmalarıyla yer almak adına Foundation ve Nifty Gateway gibi platformlarda çalışmalarını yayınlıyor.

Dijital sanata daha fazla görünürlük kazandırmak adına bu yolculuğa çıkan sanatçının işleri ABD, Çin ve İngiltere’de yayınlandı. NFT NYC’de yer aldı.

Sanatçıyı kendi ağzından tanıyalım:

“1997 yılında İzmir’de doğdum. Lorem Ipsum mahlasını kullanıyorum çünkü Lorem Ipsum birçok tasarımcının da aşina olduğu üzere “boş metin” anlamına gelen, herhangi bir anlamı olmayan ve yalnızca metnin kapladığı alanı belirten bir söz öbeğinin ilk iki kelimesi. Lorem Ipsum mahlasını kullanıyorum çünkü insanların beni ismimle veya kim olduğumla değerlendirmesini değil, ürettiğim değerlerle ve sanat çalışmalarımla değerlendirmesini istiyorum.

Towards Serenity (Huzura Doğru)

Sanatın uçsuz bucaksız tarihinden dijitalleşmeye doğru ilerlediği günümüzde 3D çalışmaların önemli bir ölçüde yer kapladığını düşünüyorum. Bu sebeple son 4-5 yıldır kendimi 3D animasyon alanında geliştirmeye odaklandım. NFT’lerin dijital sanata daha fazla görünürlük kazandırmasından sonra da NFT ekosisteminin bir parçası oldum. Foundation ve Nifty Gateway gibi platformlarda çalışmalarımı yayınlamam ile başlayan NFT yolculuğum, SuperRare platformuna kabul almamdan beri orada devam ediyor. Çalışmalarım şimdiye kadar ABD, İngiltere ve Çin’de fiziksel sergilerde, aynı zamanda birçok dijital sergide yer aldı. Geçtiğimiz ay NFTNYC’de ve ardından İzmir “Analoga Dijital Dokunuş” sergisindeydim.

Yaşadığımız yüzyılda çevremizdeki her şey hızlı bir şekilde dijitalleşirken resmin, müziğin, tiyatronun ve diğer sanat dallarının da hızla dijitalleştiğini görüyoruz. Web 3.0’ün gelişmesiyle beraber NFT’ler bu noktada çok önemli bir yer kaplıyor ve gelecekte kapladığı yeri daha da fazla genişletecek. Bu sebeple NFT ekosisteminin bir parçası olmaktan ve geleceğin sanatını inşa edenlerden birisi olmaktan gurur duyuyorum.”

Gelin sanatçının üretimlerine yakından bakalım:

Eserler

Trip (Yolculuk)

Yolculuğa hoş geldiniz. Somut güzellikler dünyasından, soyutluğun ve beyazın hakim olduğu bu evrene doğru eşsiz bir yolculuğa çıkıyoruz.

İç dünyamızdan beden bütünlüğümüze, göz kapaklarımızın ardındaki evrenden bilinçsiz boşluklara.

Towards Serenity (Huzura Doğru)

Derdimiz yarınlar yokmuş gibi yaşadığımız hayatımız, ipotekli evlerimiz, kredi kartı borçlarımızdı. Bazılarının mahsulleri verimsizdi, bazılarının kahve siparişi yanlıştı…

Sonra gerçekliğimizin bir anda yok olabileceğini anladık ve insanlar ait oldukları yere, doğaya ve huzura dönmek istediler.

The End of Renaissance (Rönesans’ın Sonu)

Geleneksel sanat ile dijital sanatın mücadelesine tanık olmaya hazır mısınız?

Geleneksel sanatın yüzyıllara dayanan birikimine karşı geleceğin teknolojisi ile dijital sanat. Bu bir karşıtlık mı? Yoksa birbirini besleyen ve beraber büyüyen bir ortaklık mı? Geleneksel sanat denizin dibine batıp insanlık tarihindeki yerini ve önemini mi kaybedecek? Kim bilir?

Önceki

NFT, Metaverse, Web3 Üzerine Türkçe Kitaplar

Sonraki

Adem Eyüboğlu, Dijital Tanrı-Yapay Zekâ Kitabını Anlatıyor

Related Posts
Total
0
Share