NFT ve Yapay Zekâ Alanlarında Haftanın Öne Çıkanları

Haftanın gündemi burada!

NFTIFY ekibi olarak haftanın öne çıkan metaverse, yapay zekâ, kripto, NFT ve dijital sanat üzerine son trendleri ve gelişmeleri haberdar ettiğimiz Gündem maddelerini sizler için derledik.

Bu hafta NFT gündeminde neler vardı? Hangi konular ön plana çıktı? Haftanın NFT haberlerine gelin hızlıca göz atalım…

-Dünyanın en önemli sanat müzelerinden New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), Refik Anadol’un “Unsupervised-Machine Hallucinations” adlı eserini kalıcı koleksiyonuna ekledi.

-Geçtiğimiz aylarda yayınlanan “İstemem” parçasıyla karşımıza çıkan Selût, bu kez daha kalabalık ve daha güçlü bir ekip ile karşımızda. Seda Erciyes, Tuğçe Şenoğul ve Nilipek’in eşlik ettiği yeni parçası “Dünyanın Kalanı” Tarla Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. “Dünya’nın Kalanı” müziği, Selût, Tuğçe Şenoğlu, Nilipek ve Seda Erciyes’in ilk NFT (Non Fungible Token) müziği olarak da sunulacak.

-Yapay zekâ, gerçek dünya için anlamlı, değer taşıyan ve üretken sanat NFT’lerine dönüştürülebilen bir hale geldi. Öyle ki, Umoja’nın NFT sanat koleksiyonuna yatırım yaptığınızda yalnızca bir dijital varlık edinmiyorsunuz. Olumlu bir değişim için katalizör görevi görüyorsunuz. Gözetim kurumu olarak hareket eden Umoja, yetimhanede kalan kişilere yardım etmek için NFT satışlarından fon ayıracağını açıkladı. Umoja’nın ilk yardım amaçlı NFT koleksiyonu 28 Kasım’da satışa sunulacak ve bir sanat yatırımcısı olmaktan daha fazlasına davet edecek.

-Blockchain ve NFT’ler yoluyla sanat mülkiyetini demokratikleştiren teknoloji-sanat girişimi  Artfi, yakın zamanda Genesis Pass NFT’lerinin resmî olarak çıkacağını açıkladı. Koleksiyonerler, Polygon ağındaki saygın sanat eserlerini parçalara ayırarak, ünlü başyapıtların sahipliğini ve likiditesini daha uygun maliyetle kolayca elde edebilirler.

-Ecosapiens, karbon dengeleme amaçlı Web3 girişiminin ardından, 12 Ekim’de dünyanın ilk iklim odaklı çizgi roman NFT’lerini, Polygon blok zinciri ‘Leosapien’e ücretsiz olarak bıraktı. Geçmişte Ecosapiens, gerçek dünyadaki karbon kredilerini NFT’lere dönüştürerek sanal ve fiziksel alanları aşamalı olarak birleştirdi. Geçen yılın Nisan ayında 3,5 milyon dolarlık bir finansman turunun yardımıyla topluluk üyelerinin çevreyi belirgin bir şekilde etkilemesine olanak tanıdı.

-Sanatı daha kolay erişilebilir hale getirmesiyle ünlü küratörlü pazar yeri Avant Arte, tüm CryptoPunk’ları somut baskı aracılığıyla sınırlı sayıda fiziksel sanat dünyaya getirmek için Yuga Labs ile güçlerini birleştiriyor: ‘10,000 On Chain’ ve ‘Punk On-Chain’.

-İspanyol film yapımcısı Miguel Faus’un yönettiği “Sessiz Hizmetçi” adlı ilk uzun metrajlı film, dünya prömiyerini Tallinn Kara Geceler Film Festivali’nde yapacak. Bu film, NFT’lerin satışı ile finanse edilen “The Quiet Maid” adlı yeni uzun metrajlı bir filmin dünya çapında bir satış anlaşması imzaladığı haberiyle dikkat çekiyor.

Yönetmen daha önce Miguel Faus, Web3 filmi Calladita’yı geleneksel sistemlerle finanse etmenin ‘çalışmadığını’ söylemişti; https://decrypt.co/videos/undefined/yJ4pf6MZ .

-NFT-TELAVIV, Web3 yenilikçilerini birleştirmeye yönelik planını açıkladı. 30-31 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında 2 günlük konferans sırasında NFT-TELAVIV’e yolculuk yapanlar, NFT, Web3, Metaverse, AI ve blockchain sektörlerindeki büyük isimlerin açılış konuşmalarını, etkileşimli panel tartışmalarını ve canlı gösterilerini izleyip dinleyebilecekler.

-Rick & Morty’nin arkasındaki beyin Dan Harmon’un nihayet merakla beklenen blockchain destekli animasyon dizisi Krapopolis’in prömiyer tarihi belirlendi. 24 Eylül’de başlayan televizyon dizisinin ilk gösterimi FOX TV’de yayınlanacak ve izleyicilere iki eğlenceli bölüm sunacak. Ted Lasso’dan Hannah Waddingham, What We Do In The Shadows’dan Matt Berry ve IT Crowd’dan Richard Ayoade gibi ünlülerden oluşan zengin bir oyuncu kadrosu yer alacak.

-Google’ın güncellenen reklamcılık politikası NFT oyunlarına izin veriyor. Ancak bahis veya staking sunan oyunlar için farklı bir sertifika gerekiyor.

-Teknoloji dünyası, Türk girişimcilerinin yükselen gücünü tanımaya başladı. Ahmet Turgut’un liderliğindeki NFT Combining (NFTC) projesi Türkiye’nin blockchain ve NFT teknolojilerindeki inovasyonunu dünya çapında tanıtmaya hazır bir proje olarak yola çıkıyor.

-W3rlds, Dear Space ve Metancy tarafından düzenlenen  Decentraland Metaverse Mimarlık Bienali’ni (MAB) düzenledi. 4 gün süren programda aralarında UN Studio, Zaha Hadid, Artisant, MetaTrekkers ve HWKN’nin de bulunduğu ünlü Web3 öncüleri, etkinliklere liderlik etti.

Bir sonraki haftanın gündemi için bizi takipte kalın…

Önceki

Yazarlar Grevi Sona Erdi;Yapay Zekâ Sınırlamaları Uygulanmaya Başlandı

Sonraki

Sanatı ve Tasarımı Hacklemek | Karşılaştırmalı Sanat Tarihi, Malevich ve Pak

Related Posts
Devamını Oku

Dijital Sanat Evreni Epson’la Genişliyor

Epson lazer projeksiyon teknolojisi, görsel sanatlar ve mekan enstalasyonları gibi çeşitli alanlarda etkileyici ve sürükleyici bir sanat deneyimi yaşatıyor.
Total
0
Share