Hafta başından NFT Projeleri ile Gündem Maddeleri

Yeni bir haftadan herkese merhaba. İstanbul’da hava 13 derece civarında seyrediyor. Baharı karşılarken günün NFT maddelerine hızlıca göz atmak için;

Dünyanın ilk NFT savaş müzesi Ukrayna’yı desteklemek için açıldı ve 1282 adet dijital eser satıldı ve 600 bin dolardan fazla bağış toplandı.

OpenSea, NFT’ler için kredi kartı ile ödeme seçeneği kullanıma sunuluyor. NFT satın almak isteyenlerin kripto para sahibi olması gerekmeyecek.

Snoop Dogg ve Billy Ray Cyrus’un yeni hit şarkısı “A Hard Working Man” dün çıktı. Avila Brothers ile ortaklaşa üretilen hip hop-country şarkısı metaverse eğlence platformu Animal Concerts’tan NFT drop ile desteklenecek.

Coachella ve FTX bir araya geldi. 2 hafta içinde Coachella festivali için her 2022 pas sahibinin ücretsiz NFT talep edebileceği duyuruldu.

Bir habere göre eski OpenSea yöneticisi Nate Chastain’in NFT alanına geri döndüğü söylendi. “Oval” adlı yeni bir NFT platformu üzerinde çalıştığı bildirildi.

vEmpire, üçlü getiri potansiyeli olan ve kilitleme gereksinimi olmayan yeni ApeCoin staking  havuzunu duyurdu.

Dijital pazarın fiziksel sanat eserlerini dışladığı bir dünyada, Out of Africa NFT koleksiyonu bunun aksini kanıtladı. Invictus NFT Lab tarafından oluşturulan bu proje, en iyi geleneksel Güney Afrikalı sanatçıları Şubat 2022’den itibaren NFT sahnesine getirdi.

Popüler NFT sanatçısı XCOPY, kısa süre önce çıkardığı NFT koleksiyonu ‘MAX PAIN’ ile sadece 10 dakikada 23 milyon dolar kazandı. Bu herkesin katılabileceği açık artırmada eserler, Nifty Gateway pazar yerinde her biri 1 ETH (o sırada 3.108 $) karşılığında 7.394 NFT satıldı.

Bir Azuki NFT’si 1.4 milyon dolara satıldı Azuki NFT koleksiyonunun nadirlik sıralamasında 2. sırada gözüken Azuki #9605, OpenSea’de 420,7 ETH’ye (yaklaşık 1.4 milyon $) satıldı.

Global radyo markası Kiss FM, ilk NFT koleksiyonu olan Kiss NFT’nin tanıtımını 42 Maslak’ta gerçekleştirdi. 1 Nisan’da Babylons.io platformunda satışa çıkacak NFT eserler, Kiss Art Galeri’de de 30 Nisan’a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.

The Bored Ape Discord kanalına gerçekleştirilen bir saldırı sonrasında, Mutant Ape Yacht Club dahil olmak üzere birçok kullanıcı NFT’lerini kaybettiğini açıkladı.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung daha önce NFT uyumlu TV’ler çıkaracağını duyurmuştu. TV’leri için Nifty Gateway ile NFT ortaklığı kurdu.

 Nansen NFT Analytics kısa süre önce bazı özelliklerinin herkesin erişmesi için ücretsiz olacağını duyurdu.

Erkek bakım ürünleri markası olan Manscaped, Amerika Patent ve Marka Ofisi’ne NFT’ler, sanal bakım ürünleri gibi konularda ticari marka başvuruları yaptı.

Art@Weeks Akaretler’in 6. edisyonunda Carny, W Studios’ta NFT sanatçılarıyla etkinlik düzenledi. “Dijital Sanat ve NFT” başlıklı konuşmada Selay Karasu, Hamza Kırbaş, Süleyman Yılmaz ve küratör Esra Özkan NFT’ler üzerine konuştu.

Önceki

Ay’a Giden Bir NFT Projesi: Jeff Koons’un Moon Phases’i

Sonraki

Yeni NFT Etkinliklerinden, Sergilere Günün NFT Haberleri

Related Posts
Devamını Oku

Dalgalar Nasıl Oluşur?

Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur?” kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Eserler Ayzeradant…
Total
0
Share