Aylardır düşüş gösteren fiyatlar ev azalan ilginin ardından gelen verilere göre toparlanan NFT satış hacmi yeni yıla güçlü başladı. CryptoSlam tarafından derlenen  verilere göre, 7 Ocak’ta sona eren haftada NFT satışları, bir önceki haftaya göre %53 artış gören öncü proje Bored Ape Yacht Club liderliğinde %26 arttı.

Ethereum, satış hacmine göre en popüler blok zinciri oldu ve hafta boyunca tamamlanan toplam 209 milyon dolarlık satışın 164 milyon dolarını oluşturdu. 

En değerli iki NFT projesi olan DeGods ve y00ts’nin, sırasıyla Ethereum ve Polygon’a geçme planlarını açıklamasından sonra bile Solana, verilere göre geçen hafta NFT satışlarının yaklaşık %30 arttığını gördüklerini açıkladı. Hem DeGods hem de y00ts’in arkasındaki girişim olan Dust Labs, blok zincirlerini taşımak için Polygon’dan 3 milyon dolarlık bir hibe aldığını söyledi. GlobalBlock piyasa analisti Marcus Sotirious Pazartesi günü bir notta, “Bu, Solana NFT topluluğunun direncini gösteriyor ve SOL token sahipleri için iyimserlik sağlıyor,” dedi. 

Galaxy araştırmacılarının Aralık ayı raporunda belirttiğine göre, bu çeyreğin sonlarında gerçekleşmesi planlanan hareket, başlangıçta topluluğun çoğu tarafından iyi karşılanmadı. 

Galaxy analistleri, “Solana NFT topluluğu yanıt olarak bölündü” diye yazdı. “Topluluktan bazıları bu hareketi akıllı bir iş kararı olarak alkışlarken, diğerleri Frank’in [DeGods/y00ts kurucusu Rohun Vohra] 2021’in başlarından bu yana en düşük seviyelerde işlem görürken Solana’yı terk etmesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.” 

Solana’nın yerel tokeni SOL, 2022’yi dolar karşısında %94 daha düşük kapattıktan sonra 2023’ün en iyi performans gösteren parası olarak ortaya çıktı. Pazartesi öğleden sonra New York’ta SOL son yedi gün içinde %50’den fazla arttı. 

Artan hacimlere rağmen, NFT toplayıcıları, geçen hafta toplu 1,2 milyon işlem gerçekleştiren 400.748 NFT alıcısıyla, verilere göre hala nispeten niş bir grup. Ölçek için, Bitcoin blok zinciri şu anda haftada yaklaşık 1,75 milyon işlem gerçekleştiriyor.

2022’deki yavaşlama, öncelikle yılın ikinci yarısında yoğunlaşmıştı. DappRadar verilerine göre, 2022’nin üçüncü çeyreğinde NFT satışları bir önceki çeyreğe göre %60 düşmüştü.

Önceki

2023 Yılında NFT Alanında Takip Edilecek 10 Sanatçı: Emone LaRussa

Sonraki

Edward Snowden, Özel NFT Müzayedesi için PleasrDAO'ya Katıldı

Related Posts
Total
0
Share